Utställningshall

En interaktiv och
inspirerande mötesplats

RecoLab utställningshall är ett kunskapsnav och mötesplats för Öresundsverket, NSR, NSVA och Helsingborgs stad. Lokalen välkomnas både interna och externa besökare. Här finns fyra företagsplatser där olika samhällsaktörer presenterar sin verksamhet. Platserna hyrs ut under önskad tid och är en dynamisk miljö där respektive hyresgäst har flexibiliteten att styra informationen på skärmar hemifrån kontoret.

Under H22 City Expo verkade RecoLab som en naturlig mötesplats både för slutna och publika arrangemang såsom ”Öppen scen” och allmänna guidade turer genom utvecklingsanläggningen.

Hyr företagsplats

En interaktiv och inspirerande utställningsmiljö ger våra besökare, oavsett bransch och bakgrund, en gemensam kunskapsplattform för stadsutveckling. Med en kreativ och informationsrik möteslokal vill vi sprida kunskap och skapa engagemang kring  utvecklingsfrågor inom vatten, energi och avfall.

Boka arrangemang

Boka möte eller event i kreativ miljö med max 120 minglande eller 50 sittande deltagare i auditoriet. Kontakta oss så skräddarsyr vi event och arrangemang efter era önskemål.

Praktisk information

  • I utställningsmiljö finns det rum för  120 besökare att mingla och 50 sittande besökare i auditoriet.
  • Auditoriet har en projektionsyta 370 x 200 cm.
  • Lokalen går att möblera efter önskemål . Den är enkel att dela för att skapa utrymme för mindre möten, workshops, seminarier och liknande.
  • Det finns ett öppet kök där allt från fika till mingelmat kan dukas fram. Vi samarbetar med Bruket Kaffebar som använder sig av grödor från vår odlingsbädd, vi värnar om det lokala kretsloppet. 
  • För prisuppgift och tillgänglighet kontakta info@recolab.se eller klicka på länken nedan så planerar vi ert arrangemang tillsammans.

Boka arrangemang

SWATAB vill främja en hållbar utveckling där vi reducerar utsläpp och energiförbrukning, istället för att kompensera för dem. Därför är vi stolta att vara en del av Recolab. Här visar vi vårt filtersystem DIRO för tvätt och städ som ett konkret exempel på hur nya tekniska lösningar kan bidra till att nå uppsatta miljömål.
SWATAB
Läs mer om SWATAB
NCC är stolt entreprenör för RecoLab, ombyggnaden av Öresundsverket samt Helsingborgs nya vattentorn och RecoLab är en bra mötesplats att vara en del av. NCC har hela kompetenskedjan för att genomföra såväl små som stora VA-projekt och specialistkompetens inom schaktfritt ledningsbyggande, hållbar dagvattenhantering och VA-process.
NCC
Mer om NCCs VA-process

I vår egen odlingsbädd odlar vi grönsaker efter säsong. Grödorna används vid serverad fika och luncher. Odlingsbädden är utvecklad och byggd av  av Grohuset AB

Odlingsbädd i utställningshallen

På en liten yta i utställningshallen odlar vi grönsaker efter säsong som vi använder i matlagningen till våra olika arrangemang. Näringsrikt vatten cirkulerar i vår hydroponiska odling där en mångfald av kulturer växer i pimpsten, en vulkanisk bergart som är som är syrerik och fuktighetshållande. Miljön skapar optimala förutsättningar för de mikroorganismer som etablerar sig i bäddarna och hjälper till att omvandla organiskt material till växttillgänglig näring. Tillsammans med koldioxid och vatten nyttjar växterna näringen som de använder för att skapa goda blad, saftiga frukter och vackra blad som vi sedan plockar och äter.

 

Publicerad 16 juni 2021.
Senast uppdaterad 13 januari 2023.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of recolab.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Stäng formuläret